Úvodní turnaj HoVaDaX "B"

01.10.2011 22:51

V sobotu 1.10 začali HoVaDaX “B“ novou sezonu mužů v 3. Bohemia lize malého florbalu. První turnaj se konal v Tlučné, kam Stříbrští vyrazili v 5 hráčích, bez gólmana. Chytat musel jeden z hráčů, Vojtěch Zwettler.
V úvodním utkání sezony se postavili HoVaDaX “B“ proti FBC Durango Plzeň. Hned v první minutě šla na nerozchytaného gólmana první střela a ten předvedl skvělý zákrok. První poločas byl vyrovnaný a skončil 3:3, v druhém poločase mělo zpočátku navrch Stříbro, po vyloučení Pavla Koženého v oslabení vstřelil branku Ondřej Šilháček. V závěrečné polovině 2. poločasu však plzeňští ukázali jejich touhu po výhře a podařilo se jim rychle po sobě vstřeli dvě branky a otočit tak konečný výsledek na 5:4.
Druhé utkání sezóny hráli HoVaDaX “B“ proti Křídlům sovětů, kteří měli také velmi málo hráčů – gólman a 3 hráči do pole. Protivník atakoval pomocí nahazovaných balonků na útočníka, ty se však stříbrské obraně podařilo velmi často zachytávat a vytvářet nové protiútoky, které často končily střelou do konstrukce branky. Většina gólů padla kvůli únavě hráčů, kteří se nestíhali vracet. Konečným výsledkem tohoto vyrovnaného utkání, pro HoVaDaX “B“ střelecky méně úspěšného, bylo skóre 3:3.
Poslední utkání HoVaDaX “B“ tohoto dlouhého florbalového odpoledne bylo proti Diablos “B“. Zápas začal velmi opatrnou hrou obou týmů, první gól však padl do branky Stříbra, kdy balonek prošel hráči a gólmanovi mezi nohama. V druhém poločasu dostalo Stříbro dvě branky ze stejné situace po nahrávce zpoza brány na volného hráče před brankou. Stříbro se však nevzdávalo a pokusilo se uhrát alespoň nějaký bod – remízu. Když však HoVaDaX “B“ dotáhli gólovou ztrátu, Diablos opět navýšili vedení na 4:3. V poslední minutě Petr Šíma neváhal ze standartní situace a vstřelil tak krásný gól, který Stříbru zajistil konečné skóre 4:4.
Po prvním turnaji nové sezony mužů si HoVaDaX “B“ přivezl zaslouženě dvě remízy, které tvrdě vybojoval v sestavě: Zwettler – Kožený, Šilháček, Šíma, Štědrý.