Úvodní turnaj 2.ligy dorostenců

01.10.2011 22:13

Družstvo dorostenců odehrálo svůj historicky první turnaj v tachovské sportovní hale. Klasicky v okleštěné sestavě (6 hráčů do pole a brankář) se Stříbrští postavili nejprve Domažlicím.

První třetina byla velice opatrná a vyznačovala se minimem šancí na obou stranách. V druhé části soupeř začal více napadat. Právě aktivnější hra Domažlických zapříčinila časté chyby v rozehrávce baníkovců. Protože pro domažlické hráče nebyl problém chyby trestat, stav po druhé třetině byl 0:4. V poslední části se stříbrští mladíci dostávali již častěji do gólových příležitostí, ale střelecké stěstí jakoby zapomněli doma. Naopak Domažlice přidaly ještě dvě branky.

TJ Jiskra Domažlice x FBC Baník Stříbro   6:0

Střely  26:15

 

V druhém zápase přivítali již známého lídra z Plzně, tým s asi největší mládežnickou základnou v západních čechách. Před zápasem se určila jasná taktika, kterou hráči poctivě dodržovali – zhušťovali prostor před brankou a vyráželi do „brejků“. Již po první bezbrankové třetině bylo jasné, že se s Plzeňskými bude dát hrát. V prostředním dějství se soupeř rychle ujal vedení, ale David Záruba srovnal stav po střele z půlky, kterou si brankář nepochopitelně srazil za svá záda. Ve třetí třetině se FBC Plzeň dostala opět do vedení, ale necelé tři minuty před koncem vyrovnal výborně hrající Budek po přiťuknutí Filipa Štědrého. Závěr zápasu už Stříbrští měli pod kontrolou.

FBC Baník Stříbro x FBC Plzeň   2:2

Střely  14:14

 

Všem dorostencům děkuji za předvedený (bojovný!) výkon a budu se těšit na další turnaj, kdy změříme síly se Slavia VŠ Plzeň a FLK TJ Slavoj Tachov

Sestava

Lebruška – Budek, Matějka, Záruba, Štědrý F., Kuchyňka, Pomyje