První utkání v druhé Bohemia lize

02.10.2011 12:50

Tým HoVaDaX Stříbro začal v sobotu 1. října 2011 svou pouť druhou bohemia ligou, kam se nám po loňském vítězném tažení třetiligovou soutěží podařilo postoupit. Oslabeni o dva z našich nejlepších hráčů jsme se vydali do Nezvěstic čelit týmům Fbc Letná, Netopýr Fbc Lenochods „B“ a FBC STRAŠICE.

Jako první se hovaďákům postavil soupeř z nejtěžších - Fbc Letná. Stříbro i v okleštěné sestavě drželo s Letnou krok a tempo hry rozhodně nebylo nijak pomalé. V prvním poločase stříbrští HoVaDaX vždy vedli, ale soupeři se podařilo pokaždé dorovnat skóre. O přestávce byl stav 3:3. Bohužel v začátku druhého poločasu dokázala Letná vstřelit dvě rychlé branky a začínala kontrolovat hru. V kombinaci s docházejícími silami stříbra to byl smrtící koktejl, který si museli stříbrští vypít až do dna. Konečný výsledek HoVaDaX Stříbro – Fbc Letná 4:7.

Následovala čtyřzápasová pauza a poté nám dobře známý soupeř, který pouze změnil jméno – Netopýr Fbc Lenochods „B“. Tým v totožném složení jako lonští Lenochodi dokázal rychle smazat jednogólové manko, které si dokázalo Stříbro na začátku zápasu vybojovat, a do poločasu navýšil své vedení na 4:1. Po přestávce Stříbro chtělo hrát, ale soupeř s pěti hráči na střídání využíval otevíraná okénka v obraně hovaďáků. Po vyčerpávajícím zápase svítil na ukazateli skóre výsledek 2:6 v neprospěch Stříbra.

Posledním soupeřem nám byl tým FBC STRAŠICE, družstvo, které hraje už druhým rokem 2. Bohemia ligu. Zápas byl od první minuty vyrovnaný a šance se střídaly na obou stranách. První gól obdrželo Stříbro od velice agilní blondýnky, která se prezentovala vyspělým florbalovým myšlením i pohybem. V brance HoVaDaX ze Stříbra ale zářil nováček Libor Tesař, který držel akcie stříbrských nad vodou. Mnoho zahozených šancí na obou stranách nakonec vykrystalizovalo v remízu 2:2, kterou skvělým únikem v posledních minutách strhl ve vítězství pro Stříbro David Holeček. HoVaDaX Stříbro – FBC STRAŠICE 3:2.

Celkově bych hodnotil turnaj jako nepovedený. Soupeři z Letné i Lenochodů byli rozhodně hratelní. Může nás mrzet pouze neúčast většího počtu hráčů, protože jediný rozdíl mezi naší hrou a hrou soupeře bylo nastavené tempo a vyčerpání.

Sestava HoVaDaX Stříbro: Tesař – Rataj, Záruba, Holeček, Trávníček, Bugyík