Perfektní výkony dorostenců

22.11.2011 10:05

13. 11. se vydala stříbrská dorostenecká družina vstříc pořádání turnaje dorostenců do Domažlic. Netypicky v 11 hodin dopoledne se na autobusovém nádraží sešlo osm hráčů do pole a dva brankáři. Ještě nevěděli, co je čeká …

První zápasy se odehrály a stříbrským se ve třetím zápase turnajového dne postavil do cesty celek Rokycan. Ze začátku se rokycanští snažili ambiciózně ohrožovat naší branku, ale netrvalo dlouho a Stříbro si otevřelo v brance soupeře střelnici. Pěti brankami v první třetině pro sebe takřka rozhodlo celý zápas. Gólově se zaskvěl Petr Pomyje, který z těchto pěti gólů vstřelil hned čtyři. Ve stejném duchu se nesly i zbylé dvě třetiny a Baník Stříbro si tak v poklidu dokráčel pro tři body za výrhu 15:0. Stříbrští se prezentovali rychlou, kombinační a přesnou hrou, ze které resultovalo velké množství šancí. Nutno podotknout, že Rokycanský brankář tentokrát neměl svůj den a ulehčil tak stříbrským pouť za příznivým výsledkem.

Druhý zápas byl prověrkou o poznání těžší. DDM Stod, suverénní lídr tabulky, tým, co neztratil ani bod. Stříbro na něj chtělo vyrukovat se svojí kombinační hrou plnou přesných přihrávek a tato hra nesla své ovoce. Po konci první třetiny, v čase, kdy jiné týmy prohrávaly o pět a více branek, Stříbro drželo sice nelichotivý, ale přijatelný výsledek 2:3. Naproti tomu druhá třetina borcům ze Stříbra vyšla a ti ji vyhráli 5:4, celkový stav po druhé části hrací doby tak je 7:7. Začíná třetí třetina a napětí se dá krájet. Na střídačce favorita jsou vidět jasné známky nervozity a rozepří, zatímco stříbrští se florbalem baví. Po dvou minutách se v síti Stodu vlní míček a Stříbro se tak v zápase, ve kterém si mohlo připadat jako na houpačce, ocitá opět ve vedení. Nedlouho poté střílí František Kuchyňka jeden ze svých čtyř gólů v tomto zápase a dodává Stříbru na klidu. Neuběhne ani minuta a Stod kontruje. Je to opět o jednu branku a dá se očekávat drtivý nápor Stodu, který nebude chtít dát svoji kůži lacino. Stod se usazuje v našem pásmu, ale z rychlého protiútoku skóruje po kličce Tomáš Mráček a stříbrští propukají v gejzír radosti. Přichází time-out Stodu a Stříbro si rychle domlouvá taktiku pro následující chvíle. Stod se opět dostává na naši polovinu ve snaze otočit zápas a zachovat tak svoji vítěznou sérii. David Záruba ale vypichuje míček a z bleskového protiútoku skóruje! Do konce zbývá minuta a dvě vteřiny. Stříbro vede o tři branky a má na dosah největší překvapení dosavadního průběhu ligové soutěže. Poslední minuta se zdá nekonečná, ale zodpovědným bráněním se Stříbru povedlo udržet výsledek a ještě dvě vteřiny před koncem utkání navýšit zápasový účet o jednu branku. Konečný výsledek strhujícího utkání Fbc Baník Stříbro – DDM Stod 12:8!

Dorostenci ve složení Skala, Lebruška – Záruba, Budek, Matějka, Mráček, Pitra, Štědrý, Pomyje, Kuchyňka předvedli skvělý výkon, svým moderním pojetím plným přihrávek, doplněným o skvělé kombinační myšlenky jednoho z nejlepších a zároveň nejmladších hráčů týmu – Tomáše Mráčka, přehráli i tak silného soupeře jakým je Stod. Pokud si současnou výkonnost udrží i do dalších turnajových dnů, můžou směle pomýšlet na umístění na čele ligové tabulky.

 

Zdeněk Rataj