1. turnaj juniorů v sezóně 2011/2012

26.09.2011 08:34

V neděli 25. 9. načali junioři Fbc Baník Stříbro po dlouhé letní pauze novou sezónu 3. ligy juniorů. První turnaj nové sezóny se odehrál v hale Slavie Vš Plzeň, kde se stříbrským postavil nováček v juniorské lize a zároveň domácí tým Slavie a další nový tým v této věkové kategorii – 1. FBC Toužim.

V okleštěné sestavě pěti útočníků a tří obránců se Fbc Baník Stříbro postavil k úvodnímu vhazování proti Plzeňské Slávii a od začátku zápasu bylo zřejmé, kdo bude určovat tempo utkání. Už v 47. vteřině se perfektní střelou prosadil Slávista Šůs. Nováček z Plzně se od začátku prezentoval kvalitní a promyšlenou hrou, která vyústila v další dva góly za záda jinak skvěle chytajícího Špety. Ke konci třetiny dokázal korigovat výsledek stříbrský Takáč. I druhá třetina se nesla v podobném duchu jako ta první, tedy v obléhání branky Stříbra a skvělých zákrocích Špety. Plzeň se dokázala prosadit jen jednou a to v deváté minutě Růžičkou při přiklepnutí zpoza branky. Do třetí třetiny vstoupilo vyměněné Stříbro. Možná že Baníkovcům chyběl jen zápasový rytmus, nebo se jen zvolna rozjížděli, ale ve třetí části hry se na florbal už dalo dívat. Slávistům se sice podařilo vsítit v sedmé minutě branku, ale hned v osmé snižoval na 2:5 Grundloch a nedlouho poté Čelovský stanovil konečnou podobu výsledku na 3:5 pro Slávii Vš Plzeň.

Druhý zápas se Baníku Stříbro postavila do cesty velká neznámá – 1. FBC Toužim. První třetina přinesla vyrovnaný boj, kdy se za Stříbro dokázal prosadit dvakrát Štědrý, ale Toužim vždy dokázala dorovnat skóre. Ve třetí minutě druhé třetiny se Toužimští ujali vedení, ale svůj hattrick dovršil vyrovnávacím gólem dobře hrající Matěj Štědrý. Fbc Baník Stříbro zapnul na vyšší otáčky a zodpovědným pohybem po hřišti si vynutil tlak. Čelovský, který se přesunul z obrany do útoku, doběhl dlouhý míček od obránců, dokázal vystihnout směr špatného odkopu skoro až na polovinu vyběhnuvšího brankáře Toužimi a z těžké pozice zamířil do prázdné brány. Neuběhla ani minuta a situace se mohla opakovat, brankář Toužimi předvedl jen nejistý zákrok, Čelovský byl opět u balónu první a zvýšil na 5:3. Ve třetí třetině vstřelil po krásné kombinaci poslední gól Matějka a napsal tak poslední tečku za celým turnajovým dnem. Fbc Stříbro – 1. FBC Toužim 6:3.

První turnaj v sezóně 2011/2012 ukázal technickou vyspělost většiny hráčů Stříbra, absenci zápasového rytmu, ale také dobrou fyzickou připravenost většiny jednotlivců, protože Stříbro se účastnilo turnaje v osmi hráčích do pole a muselo tak čelit soupeřům, kterých bylo jednou tolik.
Proto i nyní uvítáme mezi sebou nové hráče všech ročníků.

Sestava Stříbra: Špeta – Čelovský, Kožený, Záruba, Štědrý, Matějka, Budek, Grundloch, Takáč